Service på bergvärmepump

Flera av våra medlemmar har noterat att temperaturen på varmvattnet har varit alldeles för låg till och från den senaste tiden. Styrelsen vill på detta sätt få ut lite information beträffande detta till samtliga medlemmar.

Förklaringen till den låga varmvattentemperaturen är att två av våra värmepumpar (som är en del av föreningens bergvärmeanläggning) för närvarande har lite problem. Detta har lett till att anläggningen inte har klarat av att hålla temperaturen på tappvarmvattnet (och i viss mån även värme till radiatorerna) under delar av dygnet.

För närvande inväntar vi reservdelar. Dessa är beställda men leveransen dröjer tyvärr lite mer än vanligt, vilket enligt uppgift beror på den globala bristen på halvledare.

Styrelsen är i kontakt med service-tekniker och kommer tillsammans med dessa att försöka hitta en tillfällig lösning på problemet till dess att nya komponenter kan installeras.

Indikationer från medlemmar tyder på att problemet med varmvatten är som tydligast på kvällen. För de som har möjlighet så kan det alltså vara bättre att ta en dusch på morgonen än på kvällen för tillfället.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen