Service på bergvärmepump, del 4

Kylan fortsätter att jobba MOT oss. En tekniker var på plats igår (1/12) och kunde då hjälpa till att åtgärda systemet lite grand och rätta till några gamla inställningar som inte var optimala för rådande omständigheter.

Teknikern kunde också styra om en del av vår producerade energi mot att värma lägenheter. Då vi för tillfället har för låg kapacitet så innebär denna omfördelning tyvärr att tappvarmvattnet återigen kommer att få låg temperatur. Vi har dock valt att prioritera värmen för tillfället då det är så kallt ute. Vi kommer att försöka varva mellan produktion av värme och tappvarmvatten under dygnet. Detta innebär sannolikt att det kommer att vara störst möljlighet att kunna duscha varmt på morgonen, medan det kanske inte är mer än 30 grader som kommer ur kranen på kvällen.

Under processen med felsökning och jakt på tillfälliga lösningar så har vi också under morgonen idag identifierat ytterligare ett potentiellt problem med anläggningen. En tekniker är tillkallad och ska titta på detta under dagen (2/12).

Vi väntar fortfarande på det styrkort som ska göra att vi får tillbaka anläggningen till vanlig kapacitet. Just nu saknar vi fortfarande ca 30 kW effekt för uppvärmning av varmvatten/värme. Den senaste uppgiften är att det (styrkortet) väntas komma in under början av nästa vecka.

Slutligen så vill vi komma med en önskan om att tillfälligt tänka lite extra på att hushålla med varmvattenspolning om det är möjligt.

Med förhoppning om förståelse,
/Styrelsen